Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2167 KJ
- sacharidy
- 61 g
- bílkovina
- 49 g
- vláknina
- 9 g
- tuky
- 8 g
- cukry
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,497 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 205 mg
- vápník
- 134 mg
- hořčík
- 94 mg
- sodík
- 32 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800 g nilského okouna
- 800 g brambor
- 400 g rajčat z konzervy
- 2 cuketky
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 20 g másla
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Citronový pepř
- Olivový olej
- Rozmarýn
- Tymián
Postup:
- Příprava brambor:
- Brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Osolíme, přidáme snítku rozmarýnu a pár kapek cc 1/3 olivového oleje. Dáme péct při teplotě 170°C po dobu 30 až 40 minut do zlatova.
- Připravíme ratatouille:
- Zeleninu nakrájíme na kostky.
- Nejprve na pánvi - na středním ohni opečeme lilek, olejem příliš nešetříme, protože lilek olej do sebe nasákne. Poté, co je lilek opečený do zlatova, jej osolíme a opepříme, vyjmeme a odložíme stranou.
- Do pánve dolijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a opečeme na něm papriky, osolíme, opepříme a opět je odděláme stranou..následně opakujeme s cuketou..
- Pak případně můžeme opět dolít olej dle potřeby, opečeme cibuli nakrájenou na klínky a nasekaný česnek, stačí do sklovata, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
- Přidáme rajčata a chvilku podusíme.. vrátíme do pánve ostatní opečenou zeleninu, přidáme bylinky (já dávám rozmarýn a tymián, někdo bazalku, někdo provensálské) společně chvilku podusíme a máme připraveno.
- Připravíme si rybu:
- Rybu nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme citronovým pepřem.
- Rozpálíme pánev, nalijeme pár kapek olivového oleje a rybu položíme na pánev.
- Opékáme 4 minutu z každé strany. Na závěr přidáme do pánve trochu studeného másla, snítku rozmarýnu a tymiánu a až máslo začne pěnit, několikrát s ním ryby přelejeme.
- Hotové ryby podáváme s ratattouile a pečenými bramborami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.