Skleněné nudle s kuřecím masem a zeleninou

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Asijská kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4341 KJ
sacharidy
150 g
bílkovina
33 g
tuky
31 g
vláknina
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
cukry
9 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,131 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
269 mg
vápník
191 mg
cholesterol
87 mg
hořčík
81 mg
sodík
75 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g skleněných nudlí
  • 300 g kuřecího masa
  • 150 g mrkve
  • 150 g hlávkového zelí ( bílého )
  • 100 g pórku ( bílá část )
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stonky čerstvého koriandru
  • 1 chilli papričku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 30 g sušených hub ( plátky shitake houby )
  • 40 ml olivového oleje
  • 40 ml sojové omáčky ( světlé )
  • 40 ml rybí omáčky (nahrazuje sůl)
  • 200 ml vývaru ( kuřecí nebo bujon )
  • 1 lžičku solamylu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a zeleninu na tenké nudličky.Zázvor a česnek nasekáme nadrobno.
  2. Houby povaříme v malém množství vody do změknutí, scedíme a vývar si ponecháme na podlévání.
  3. Nudle zalijeme vřelým vývarem nebo vodou ochucenou kuřecím bujonem. Přiklopené necháme změknout 10-12 minut a slijeme. Vývar ponecháme na dodělání omáčky.
  4. Zatím co nudle měknou, dáme do rozpálené Wok ( nebo jiné) pánve olej, přidáme chilli, česnek se zázvorem a maso . Za stálého míchání restujeme a postupně přidáváme zeleninu.Začneme mrkví, pak zelí, paprika, bílá část cibulek a nakonec pórek a houby.
  5. Přilijeme rybí a sojovou omáčku a podle potřeby podléváme vývarem. V 30 ml vody rozmícháme solamyl, směs v pánvi zahustíme, podle potřeby dolijeme vývar a necháme přejít varem.
  6. Do hotové směsi vmícháme nudle a podáváme posypané nasekanou zelenou natí cibulky a koriandrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.