Vaječné ragú
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1697 KJ
- tuky
- 28 g
- sacharidy
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- bílkovina
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 537 mg
- fosfor
- 482 mg
- vápník
- 314 mg
- cholesterol
- 290 mg
- sodík
- 226 mg
- hořčík
- 161 mg
- železo
- 28 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 6 vajec
- 100 g jarních cibulek
- 150 g žampionů
- 40 g másla
- 1 lžička kari
- 30 g hladké mouky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 300 ml vývaru
- 150 g hrášku
- sůl
- špetka bílého pepře
- špetka cukru
- 1 lžíce nasekané pažitky
Postup:
- Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme 1 lžíci octu a vložíme vejce pokojové teploty.
- Vaříme 9 minut a vejce přendáme děrovanou naběračkou do ledové vody.
- Očištěné žampiony a cibulky nakrájíme, vejce olpupeme.
- V hluboké pánvi na másle cibulky a žampiony restujeme asi 2 minuty.
- Přidáme kari, zasypeme moukou, promícháme, osmahneme a osolíme.
- Zalijeme studeným vývarem, smetanou, promícháme a přivedeme k varu.
- Za stálého míchání 5 minut při snížené teplotě povaříme.
- Vložíme hrášek, přidáme pepř, pažitku a podle chuti dosolíme.
- Do talířů rozdělíme omáčku, přidáme vařená vejce rozkrojená na čtvrtky a posypeme pažitkou.
- Podáváme s rýží servírovanou zvlášť v misce.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tvarohové knedlíky s jahodami
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Zelňačka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.