Fregola sarda se sušeným rajčaty
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3923 KJ
- sacharidy
- 137 g
- bílkovina
- 30 g
- tuky
- 28 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 683 mg
- fosfor
- 350 mg
- vápník
- 134 mg
- hořčík
- 96 mg
- sodík
- 14 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g fregola sarda
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 g drcených rajčat
- 200 g sušených rajčat (nakládaných)
- 50 ml olivového oleje (nebo můžeme použít olej z nakl.rajčat)
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 200 g nakládané cizrny
- 100 g pancetty
- trochu sýru Pecorino (na posypání)
- Sůl
- Pepř
- Bazalka čerstvá
Postup:
- V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, vhodíme na jemno nasekané šalotky s rozmáčknutými stroužky česneku a restujeme do skleněna. Přisypeme fregolu a společně orestujeme do zlatova.
- Přilijeme asi polovinu horkého vývaru a za občasného míchání a dolévání vývaru vaříme al dente neboli na skus, prostě ne do měkka - to může trvat 8 - 12 minut.
- Mezitím nakrájíme pancettu a dáme ji na pánev na zbytek oleje opéct do růžova.
- Přidáme zcezenou cizrnu a opět chvilku zarestujeme.
- Následovat budou sušená rajčata, krájená na kostky a vše zalijeme drcenými rajčaty.
- Osolíme, opepříme a společně krátce podusíme.
- Na závěr už jen pár lístků bazalky - můžete ponechat vcelku.
- Poloměkkou fregolu nasypeme do omáčky a necháme společně podusit do měkka - škrob z těstoviny omáčku krásně zahustí.
- Na talíři posypeme strouhaným sýrem Pecorino - ovčí sýr parmazánového typu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Zapečený plněný baklažán
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.