Kachní prsa s fíkovou omáčkou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Kachní prsa s fíkovou omáčkou a bagetkou - dobrota plná sladkých a masových chutí, výborná kombinace
Kachní prsa s fíkovou omáčkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2807 KJ
sacharidy
42 g
tuky
39 g
cukry
38 g
bílkovina
33 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
360 mg
vápník
76 mg
fosfor
45 mg
hořčík
35 mg
sodík
14 mg
cholesterol
6 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Prsa

  • 2 kachní prsíčka
  • 2 lžíce medu
  • 1 menší chilli paprička
  • Sůl
  • 1 lžíce oleje
  • Omáčka

  • 1 lžička másla
  • 6 sušených fíků
  • 1 lžíce koňaku
  • 1 lžičku medu

Kachní prsa

  1. Kůži na prsou nařežeme
  2. Uděláme si v misce marinádu z oleje, medu, soli a papričky na jemno nakrájené
  3. Promícháme, potřeme prsa a necháme 2 hodiny marinovat v lednici
  4. Prsa na pánvi na trošce oleje opečeme nejdříve kůží dolů do zlatova
  5. Pak otočíme a dvě minuty opékáme
  6. Prsa vyndáme, necháme odpočinout
  7. Nakonec dáme do trouby na 180 stupňů na 5 minut

Omáčka

  1. Do výpeku dáme med, fíky na jemno nakrájené a máslo
  2. Necháme zredukovat, přilejeme koňak a oflambujeme (nakloníme pánvičku k plameni a koňak chytne)

Podáváme s bagetkou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.