Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
MartinSložení porce
- energie
- 2510 KJ
- sacharidy
- 58 g
- bílkovina
- 46 g
- tuky
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 179 mg
- cholesterol
- 116 mg
- vápník
- 102 mg
- hořčík
- 89 mg
- sodík
- 31 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 1 kg brambor
- 400 g Cherry rajčátek
- 20 g másla
- 50 ml oleje extra virgin
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneky
- bazalka
- rozmarýn
- tymián
Postup:
-
Brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Osolíme, přidáme snítku rozmarýnu a pár kapek cc 1/3 olivového oleje. Dáme péct při teplotě 170°C po dobu 30 až 40 minut do zlatova.
-
Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvilku odpočinout.
-
Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme kuřecí prsa. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme kousek studeného másla a a ž začne pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.
- Přeložíme steaky na pekáček a přidáme do trouby při teplotě 170 °C na 3 až 4 minuty.(Časy udávám orientační, záleží na velikosti masa. V případě, že zjistíte, že je maso ještě syrové, dejte jej jednoduše chvilku dopéct. Je lepší maso vytáhnout dříve a po zkontrolování je dát dopéct, než maso vysušit.)
-
Na pánev vlijeme zbytek olivového oleje a přidáme nasekaný česnek. Pozor, pouze na mírném plameni, aby nezhořkl. Po chvilce přihodíme cherry rajčátka a můžeme zvýšit plamen. Restujeme jen krátce asi 2 – 3 minut a přidáme nasekaný tymián a bazalku a prohodíme.
- Brambory i steaky vytáhneme z trouby a můžeme servírovat. Steaky vytáhneme z pekáčku a necháme dvě minutky odpočinout přikryté na teple. Následně je nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a předěláme na talíře s bramborami a cherry rajčátky…