Ingredience máslo
Máslo je mléčný výrobek.Vzhledem ke složení je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni.
Americký citrónový koláč
Na tento recept jsem narazila ve staré české kuchařce, tak vlastně ani nevím, jak je oblíbený v Americe. Ale pro mě za 1* :)
Holandská omáčka
Výborná francouzská omáčka z vaječných žloutků a másla, k masům i zelenině
Tartiflette
Tartiflette aneb opravdu ,,Francouzské,, brambory
Můj duhový dort s fondánem
Duhový dort s fondánem - barevná pecka, která potěší děti v každém věku
Květáková polévka
Někdo může rozmixovat na jemný krém
Špagety Carbonara
fantastické, velmi jednoduché špagety s krémovou omáčkouze sýru a vajec
Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami
Bešamel
základní bílá omáčka, verze s parmazánem
Muffiny s pudnikovým přelivem
Muffiny upravené s pudnikovým přelivem, podávané podle chuti s ovocem
Hráškový krém
Výborná, velmi rychlá polévka, svěží jarní barvy pro potěchu oka a lehké chuti
Mandlový dort Caprese
Už jste zkoušeli ;) ?
Buchtičky s krémem
Tak tohle jídlo určitě není třeba představovat - velmi oblíbené (nejen) dětské jídlo, sladká vzpomínka.
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Tagliatelle (typické italské ploché nudle) s kuřecí masem a hráškem, připravované na másle s česnekem a bazalkou.
Kuskus se zeleninou
Výborná, velmi rychlá příloha, která může sloužit i jako samostatný pokrm, nebo třeba do salátů.
Bramborová polévka s houbami
Vydatná polévka s chutí a vůní lesních hub, nejen pro podzimní čas.
Burgundské hovězí
Legendární dušené hovězí na červeném víně, křehké a měkké v typické klasické úpravě se žampióny - musíte vyzkoušet!
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Výtečná česká klasika - hovězí s rajskou omáčkou, tak jak ji známe z našich restaurací. Zvládneme to i doma!
Zeleninový salát s čočkou beluga
Lehký, ale výživný letní salátek plný vitamínů a chuti, příjemně překvapující.
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Chuťově vynikající druh čočky, vhodný jako příloha i samostatný pokrm - upravíme si s opečenou cibulkou.
Kmínová polévka
Přikládám recept na jednu z mnoha variant oblíbené, rychlé polévky. Přípravu zvládne skutečně každý.
Králičí stehna a pečené brambory
Králičí stehýnka, připravená se slaninou a jako příloha pečený brambor - chuťově vynikající kombinace.
Špecle s pečenou paprikou
Jednoduchá příloha, kterou si zamilujete - snadno připravíte, rychle servírujete
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Ne až tak úplně všední ryba s pikantní olivovou