Bůček na asijský způsob
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3629 KJ
- tuky
- 62 g
- sacharidy
- 37 g
- bílkovina
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- cukry
- 8 g
- sůl
- 3 g
- cholesterol
- 114 mg
- draslík
- 67 mg
- vápník
- 22 mg
- fosfor
- 19 mg
- hořčík
- 10 mg
- mangan
- 5 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800g prorostlý vepřový bok
- 1 svazek jarní zelené cibulky
- 2 lžíce sojové omáčky tmavé
- 2 lžíce sojové omáčky světlé
- 150 ml rýžového vína
- 3 lžíce hnědého cukru
- 50g čerstvého zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička škrobu
Postup:
- Bok nakrájíme na menší kostky.
- V kastrolu přivedem k varu osolenou vodu, bok do ní vhodíme a 5 - 7 minut povaříme. Následně maso scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Ve woku nebo hlubší pánví rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme do červena. Vybereme stranou.
- Oloupaný zázvor nakrájíme na delší plátky a opečeme jej krátce na oleji.
- Přisypeme cukr a necháme rozpustit.
- Zalijeme rýžovým vínem, sojovou omáčkou a přivedeme k varu.
- Přidáme polovinu jarní cibulky, překrájené na špalíčky, vrátíme maso a pomalu dusíme pod pokličkou do měkka. Můžeme, podle potřeby občas podlít horkou vodou, ale vždy jen trošku.
- Na závěr vmícháme škrob rozmíchaný v malém množství vody, který nám omáčku pomůže zahustit.
- Zbytek cibulky nakrájíme na drobno a hotové maso cibulkou posypeme na talíři.
- jako přílohu jsem zvolil rýžové nudle, ovšem hodí se k tomu velmi dobře i rýže.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rybí krokety
Zelňačka s klobáskou
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Hovězí pečeně na červeném víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.