Citrónová pěna
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2179 KJ
- tuky
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 28 g
- sacharidy
- 27 g
- cukry
- 26 g
- bílkovina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- fosfor
- 470 mg
- cholesterol
- 218 mg
- vápník
- 121 mg
- draslík
- 96 mg
- hořčík
- 13 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 3 žloutky
- 45 g cukru (dala jsem 30 g, ale pokud máte rádi sladší, dejte určitě 45 g)
- 1,5 citrónu (šťáva)
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup:
- Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny (musí mít světlou barvu) a pak vmícháme citrónovou šťávu.
- Vzniklou směs dáme do vodní lázně a šleháme metlou do zhoustnutí (tady pozor, ať se Vám směs nezdrcne)...necháme vychladnout.
- Mezitím si vyšleháme smetanu a tu poté zlehka vmícháváme do žloutkové směsi.
- Po spojení obou směsí nalijeme do skleniček a necháme min. 1 hodinku vychladit.
- Před servírováním zdobíme dle fantazie
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tartar z lososa
Segedínský guláš
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.