Čočka beluga s opečenou cibulkou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1792 KJ
- sacharidy
- 46 g
- bílkovina
- 19 g
- tuky
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 354 mg
- vápník
- 81 mg
- fosfor
- 52 mg
- cholesterol
- 36 mg
- sodík
- 28 mg
- hořčík
- 18 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 300 g čočky beluga
- 0,7 l zeleninového vývaru
- 1 mrkev
- 1/4 celer
- 2 menší cibule
- 60 g másla
- olivový olej
- trocha zelené petrželky
Postup:
- Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
- V kastrolu rozpustíme na středním plameni polovinu dávky másla v olivovém oleji a vhodíme do něj nakrájenou zeleninu.
- Po chvilce restování přidáme polovinu na jemno nakrájené cibule a opět chvíli opékáme.
- Nasypeme čočku, promícháme a zalijeme částí horkého vývaru.
- Postupujeme jako u risotta, tedy postupně přidáváme horký vývar, dokud čočka nezměkne.
- Zbytek cibule nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova ve zbytku másla s olejem, lehce osolíme.
- Při servírování čočku posypeme cibulí a zelenou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.