Čočka beluga s opečenou cibulkou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Chuťově vynikající druh čočky, vhodný jako příloha i samostatný pokrm - upravíme si s opečenou cibulkou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1792 KJ
sacharidy
46 g
bílkovina
19 g
tuky
14 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
draslík
354 mg
vápník
81 mg
fosfor
52 mg
cholesterol
36 mg
sodík
28 mg
hořčík
18 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 300 g čočky beluga
  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • 1 mrkev
  • 1/4 celer
  • 2 menší cibule
  • 60 g másla
  • olivový olej
  • trocha zelené petrželky

Postup:

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
  2. V kastrolu rozpustíme na středním plameni polovinu dávky másla v olivovém oleji a vhodíme do něj nakrájenou zeleninu.
  3. Po chvilce restování přidáme polovinu na jemno nakrájené cibule a opět chvíli opékáme.
  4. Nasypeme čočku, promícháme a zalijeme částí horkého vývaru.
  5. Postupujeme jako u risotta, tedy postupně přidáváme horký vývar, dokud čočka nezměkne.
  6. Zbytek cibule nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova ve zbytku másla s olejem, lehce osolíme.
  7. Při servírování čočku posypeme cibulí a zelenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.