Domácí tatarská omáčka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1651 KJ
tuky
42 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
sacharidy
1 g
bílkovina
1 g
draslík
82 mg
fosfor
63 mg
vápník
51 mg
cholesterol
43 mg
hořčík
20 mg
sodík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 20 g kyselé okurky
  • menší cibule
  • 1/2 lžičky petrželky
  • Domácí majonéza

  • 2 vejce (POZOR, OBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!)
  • 250 ml oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • pepř

Nástroje

    mixer

Postup:

  1. Chceme-li si připravit tatarskou omáčku, použijeme domácí majonézu, do které rozmixujeme další přísady.
  2. Tatarka je na rozdíl od majonézy o něco kyselejší a více kořeněná. Můžeme si dovolit přidat do majonézy kyselou okurku, cibuli, nať petrželky, vše jemně nakrájené.

Domácí majonéza:

  1. Vejce posolíme a mixujeme/šleháme, přitom k nim přidáváme oleje - nejdřív po kapkách, potom tenkým pramínkem.
  2. Když začíná majonéza houstnout, nalijeme 1 lžíci octa a pokračujeme s přilíváním oleje. Olej přidáváme tak dlouho, dokud se na povrchu neudělá malá olejová kapka. Když už se olej nedaří rozšlehat, je ho tam tak akorát.
  3. Na závěr přikořeníme pepřem a hořčicí.
  4. Chuť domácí majonézy trochu závisí na druhu použitého oleje, osobně preferuji slunečnicový, ale chutnala jsem i majonézu z řepkového oleje, a taky byla dobrá. Nejvíc oceňuji tuto majonézu při přípravě bramborového salátu nebo vajíčkového salátu, či různých pomazánek na chlebíčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.