Hovězí na červeném karí

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
pikantí, lehce nezvyklé, nicméně vynikající jídlo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1962 KJ
bílkovina
34 g
sacharidy
32 g
tuky
23 g
cukry
8 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
507 mg
vápník
78 mg
fosfor
74 mg
sodík
62 mg
hořčík
48 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g hovězí zadní
  • 400 g batáty
  • 200 g zelená paprika
  • 200 g pórek
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosové mléko
  • svazek koriandru
  • sůl
  • citron
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, osolíme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme do červena a vybereme stranou.
  3. Do horké pánve dáme kari pastu(dá se docela běžně koupit), rozmícháme a lehce zarestujeme.
  4. Nalijeme do pánve kokosové mléko, promícháme a přivedeme k varu.
  5. Přidáme batáty a necháme uvařit do poloměkka, pak přihodíme zelenou papriku, nakrájenou na kostky velikosti masa, bílé části pórku nakrájené na kolečky a společně ještě chvilku povaříme.
  6. Vrátíme zpět maso, prohřejeme, dochutíme solí, citronovou šťávou a nasekaným koriandrem.
  7. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.