Ingredience acidofilní mléko

Mléko je produkt mléčných žláz samic savců Mléko je základním zdrojem výživy .Mládata z mleziva získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění imunity.Když mluvíme o lidské výživě s označením mléko myslíme tím většinou kravské.Mléko má různé podoby.Může být čerstvé,zkyslé,sušené a td.Rostlinnými náhražkami zvířecího mléka jsou sojové mléko, rýžové mléko, mandlové mléko a další, ty však kromě barvy s (kravským) mlékem nemají nic společného.Mléko má hodně vitamínů zejména hořčíku.Kravské mléko má nižší obsah cukru a vyšší obsahbílkovin.Jeho hlavní protejn 80% je sýrovina , zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku.Mléko se upravuje pasterizací-to je že se zahřeje na 61 stupňů a je připravené na krátkodobé použití.Ultravysokým záhřevem UHT (částečná chemická změna, při aseptickém balení možnost dlouhodobého uchovávání při pokojové teplotě). Kromě prodloužení trvanlivosti dochází i k ničení patogenů.Mléko se také zpracovává na výrobky jako jsou smetana,jogurty,máslo,sýry,syrovátka,laktóza,sušené mléko a jiné.O mléce se mezi lidmi říká,žezvyšuje sekreci hlenu,alevědecké studie dokazují,že to není pravda.
Hledat