Bílkové ořechové pusinky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 636 KJ
- sacharidy
- 16 g
- cukry
- 15 g
- tuky
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 80 mg
- fosfor
- 56 mg
- cholesterol
- 25 mg
- vápník
- 24 mg
- hořčík
- 18 mg
- sodík
- 8 mg
Ingredience
- 250 g moučkového cukru
- 4 vajíčka (bílky)
- Trocha citrónové šťávy
- 200 g lískových oříšků
- 100 g čokolády
Postup:
- Do mísy dáme bílky, špetku soli, citrónovou šťávu a ušleháme tuhý sníh.
- Přidáme polovinu cukru a šleháme, pak šlehač vypneme a ručně pomalu vmícháme druhou půlku cukru a mleté ořechy.
- Dáme do zdobičky a stříkáme pusinky na plech s péčícím papírem.
- Pečeme pomalu v troubě na 120 stupňů cca 20 minut.
- Pusinky musí být zlatavé i ze spoda.
- Po vychladnutí polejeme rozehřátou čokoládou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso se špenátem
Hovězí dušené na skořici
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Fazolové lusky na kyselo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.