Bílkové ořechové pusinky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 20
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Ořechové pusinky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
636 KJ
sacharidy
16 g
cukry
15 g
tuky
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
2 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
80 mg
fosfor
56 mg
cholesterol
25 mg
vápník
24 mg
hořčík
18 mg
sodík
8 mg

Ingredience

  • 250 g moučkového cukru
  • 4 vajíčka (bílky)
  • Trocha citrónové šťávy
  • 200 g lískových oříšků
  • 100 g čokolády

Postup:

  1. Do mísy dáme bílky, špetku soli, citrónovou šťávu a ušleháme tuhý sníh.
  2. Přidáme polovinu cukru a šleháme, pak šlehač vypneme a ručně pomalu vmícháme druhou půlku cukru a mleté ořechy.
  3. Dáme do zdobičky a stříkáme pusinky na plech s péčícím papírem.
  4. Pečeme pomalu v troubě na 120 stupňů cca 20 minut.
  5. Pusinky musí být zlatavé i ze spoda.
  6. Po vychladnutí polejeme rozehřátou čokoládou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.