Fazolové lusky na kyselo

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Fazolové lusky na kyselo - ve smetanové omáčce se sázeným vejcem neboli volským okem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1557 KJ
sacharidy
28 g
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
cukry
9 g
bílkovina
9 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
166 mg
vápník
154 mg
cholesterol
143 mg
draslík
120 mg
sodík
42 mg
hořčík
40 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g zelených fazolových lusků
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 50 g hladké mouky
  • 150 ml sladké smetany
  • 100 g zakysané smetany
  • snítka kopru
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce

Postup:

  1. Fazolové lusky očistíme, překrájíme na stejné kousky a v osolené vodě uvaříme téměř do měkka. Přendáme je do ledové vody, tím pádem zůstanou zelené.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme v kastrolu světlou jíšku.
  3. Zalijeme chladným vývarem, rozšleháme, přivedeme k varu a necháme 10 minut probublávat.
  4. Přidáme cukr a ocet. V receptu uvádím 2 lžíce octa i cukru, ale záleží na chuti každého z vás. Necháme ještě chvilku provařit.
  5. Nalijeme sladkou smetanu, přidáme i zakysanou, promícháme a odstavíme z ohně. Dochutíme solí.
  6. Vhodíme do omáčky fazolky a necháme je prohřát. Přidáme i trošku kopru nasekaného na jemno.
  7. Z vajec připravíme volská oka a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.