Fazolové lusky na kyselo
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1557 KJ
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- cukry
- 9 g
- bílkovina
- 9 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 166 mg
- vápník
- 154 mg
- cholesterol
- 143 mg
- draslík
- 120 mg
- sodík
- 42 mg
- hořčík
- 40 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g zelených fazolových lusků
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce másla
- 50 g hladké mouky
- 150 ml sladké smetany
- 100 g zakysané smetany
- snítka kopru
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- sůl
- pepř
- 4 vejce
Postup:
- Fazolové lusky očistíme, překrájíme na stejné kousky a v osolené vodě uvaříme téměř do měkka. Přendáme je do ledové vody, tím pádem zůstanou zelené.
- Z másla a hladké mouky připravíme v kastrolu světlou jíšku.
- Zalijeme chladným vývarem, rozšleháme, přivedeme k varu a necháme 10 minut probublávat.
- Přidáme cukr a ocet. V receptu uvádím 2 lžíce octa i cukru, ale záleží na chuti každého z vás. Necháme ještě chvilku provařit.
- Nalijeme sladkou smetanu, přidáme i zakysanou, promícháme a odstavíme z ohně. Dochutíme solí.
- Vhodíme do omáčky fazolky a necháme je prohřát. Přidáme i trošku kopru nasekaného na jemno.
- Z vajec připravíme volská oka a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Rizoto s liškami a hráškem
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Kuřecí Cordon bleu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.