Vdolky plněné zelím
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5534 KJ
- sacharidy
- 198 g
- tuky
- 41 g
- bílkovina
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- cukry
- 17 g
- vláknina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 884 mg
- fosfor
- 787 mg
- vápník
- 390 mg
- cholesterol
- 224 mg
- hořčík
- 147 mg
- sodík
- 89 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 120 g másla
- 60 g droždí
- 1 kg hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 4 žloutky
- Špetka muškátového oříšku
- 500 ml mléka
- Olej
- 500 g hlávkového zelí
- Sůl
- Pepř
- Špetka cukru
Na vdolky:
Náplň:
Postup:
- Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, lžíci mouky, kvasnice, zamícháme a necháme kvásek vzejít.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, mléko, žloutky, rozehřáté máslo a koření. Zaděláme těsto jako na buchty. Pomoučíme, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout.
- Mezitim si připravíme náplň. Na pánev si dáme na kousky nakrájenou slaninu a osmažíme. Přidáme nakrájené zelí, které jsme zbavili košťálu, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
- Až těsto vykyne, rozválíme ho na vále na placku a nakrájíme kostičky. Doprostřed dáme náplň a zabalíme jako buchty a necháme na vále 20 minut kynout.
- Pak naskládáme na vymazaný plech.
- Pečeme 15 minut, otočíme a dalších 15 minut. Nakonec je ještě na oleji na pánvi po obou stranách opečeme do zlatova. Podáváme se se smaženou cibulkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Exotická čočková polévka
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Zelňačka s klobáskou
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.