Vdolky plněné zelím

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 40 minut
Celkově: 145 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5534 KJ
sacharidy
198 g
tuky
41 g
bílkovina
38 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
cukry
17 g
vláknina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
draslík
884 mg
fosfor
787 mg
vápník
390 mg
cholesterol
224 mg
hořčík
147 mg
sodík
89 mg
železo
9 mg
zinek
6 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Na vdolky:

  • 120 g másla
  • 60 g droždí
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 4 žloutky
  • Špetka muškátového oříšku
  • 500 ml mléka
  • Olej
  • Náplň:

  • 500 g hlávkového zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka cukru

Postup:

  1. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, lžíci mouky, kvasnice, zamícháme a necháme kvásek vzejít.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, mléko, žloutky, rozehřáté máslo a koření. Zaděláme těsto jako na buchty. Pomoučíme, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout.
  3. Mezitim si připravíme náplň. Na pánev si dáme na kousky nakrájenou slaninu a osmažíme. Přidáme nakrájené zelí, které jsme zbavili košťálu, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
  4. Až těsto vykyne, rozválíme ho na vále na placku a nakrájíme kostičky. Doprostřed dáme náplň a zabalíme jako buchty a necháme na vále 20 minut kynout.
  5. Pak naskládáme na vymazaný plech.
  6. Pečeme 15 minut, otočíme a dalších 15 minut. Nakonec je ještě na oleji na pánvi po obou stranách opečeme do zlatova. Podáváme se se smaženou cibulkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.