Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2448 KJ
- tuky
- 43 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 29 g
- bílkovina
- 26 g
- sacharidy
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 845 mg
- fosfor
- 473 mg
- sodík
- 404 mg
- cholesterol
- 229 mg
- vápník
- 178 mg
- hořčík
- 116 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400g krevet
- 300g baby špenátu
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- citron
- 400g cherry rajčátka
- 1 bílá bagetka
Postup:
- Napřed si připravíme česnekovou majonézu: žloutky oddělíme od bílků a dáme do misky. Metličkou šleháme a malým pramínkem přidáváme olivový olej - za stálého šlehání metličkou. Majonéza zhoustne. Osolíme ji, opepříme,přidáme pár kapek citronu a 2 stroužky prolisovaného česneku.Rozmícháme a necháme v lednici odležet.
- Krevety vyloupeme a odstraníme střívko. Osolíme a opepříme.
- Na pánvi je, na pár kapkách oleje s kouskem másla, opečeme z obou stran, velmi krátce do červena. Zakápneme citronem a máme vlastně hotovo. Trvá to jen minutku, takže je dobré si to naplánovat tak, abychom je servírovali horké. Takže si můžeme připravit vše ostatní.
- Na špenát si rozehřejeme kousek másla a vhodíme na něj česnek nakrájený na plátky. Hned jak začne zlátnout, přidáme špenát, promícháme, osolíme a ihned odstraníme z plamene. Baby špenátu stačí opravdu jen pár sekund, takže přípravu také směřujeme až na závěr.
- Na bruschettu,což je v podstatě topinka z bílého pečiva, opečeme plátky bagetky do zlatova.
- Na pánvi zpěníme olivovém oleji plátky česneku a přidáme rozpůlená cherry rajčátka. CHvilku zarestujeme a rajčátka s česnekem přendáme lžící na opečené bagety.
- Krevety při konzumacvi namočíme zlehka do majonézy, k tomu na vidličku špenát a kousek bruschetty - opravdu skvělé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Bramborový gratin
Šafránové rizoto
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.