Hruškový závin s ořechy
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3723 KJ
- sacharidy
- 97 g
- tuky
- 48 g
- cukry
- 46 g
- bílkovina
- 16 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- vláknina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,239 g
- fosfor
- 1,35 g
- lepek
- 1 g
- hořčík
- 556 mg
- vápník
- 355 mg
- sodík
- 44 mg
- cholesterol
- 43 mg
- mangan
- 11 mg
- zinek
- 11 mg
- železo
- 10 mg
- měď
- 4 mg
- jód
- 1 mg
Ingredience
- 4 hrušky
- hrst piškotů
- hrst vlašských ořechů
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- hrst rozinek
- 1 vejce (na potření)
- trocha moučkového cukru (na posypání)
- 250 g listového těsta
Postup:
- Nastrouháme si hrušky. Do misky k nim přidáme rozlámané piškoty, vanilkový i skořicový cukr a rozdrcené ořechy na hrubo (kdo chce, přidá i rozinky, ale nejsou nutné).
- Vyválíme si těsto, přes celou plochu rozprostřeme směs a zabalíme. Horní část propícháme vidličkou, aby štrůdl nepraskl.
- Potřeme rozšlehaným vajíčkem, popřípadě medem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170´C cca 20 min.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.