Čevabčiči z mletého masa
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3923 KJ
- tuky
- 69 g
- sacharidy
- 56 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 968 mg
- fosfor
- 168 mg
- sodík
- 101 mg
- cholesterol
- 94 mg
- vápník
- 85 mg
- hořčík
- 74 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 800 g brambor
- 50 g másla
- 2 vajíčka
- 2 šalotky
- 1 lžíce mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- olej
- 50 g strouhanky
- 250 g smetany (33%)
Postup:
- Nejdříve si připravíme mleté maso, které jsme vyndali z ledničky.
- Nakrájíme na jemno šalotku, přidáme sůl, pepř, červenou papriku, vajíčka a zahustíme strouhankou.
- Všechno pořádně promícháme a dáme do ledničky minimálně na 30 minut, aby se ingredience spojily.
- Brambory očistíme, nakrájíme na kousky, omejeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit cca 20 minut. Můžeme brambory i trochu převařit.
- Brambory slejeme, přidáme smetanu (kterou můžeme ohřát), dáme máslo a vše rozšleháme do hladka.
- Z masa vytvoříme válečky, které pomalu opečeme na oleji.
- Jako příloha kyselé okurky, čalamáda nebo kysané zelí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Roštěná na houbách
Tournedo rossini
Chilli con carne
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.