Tournedo rossini
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2716 KJ
- bílkovina
- 48 g
- sacharidy
- 34 g
- tuky
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 455 mg
- fosfor
- 270 mg
- sodík
- 208 mg
- hořčík
- 56 mg
- vápník
- 37 mg
- cholesterol
- 14 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 8 mg
Ingredience
- 300g foie gras
- 800g hovězí svíčková
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 150 ml demi glace
- 200 ml Madeira
- 16 g toustového chleba(4 plátky)
- 1 šalotka
- snítka tymiánu
Postup:
- Maso nakrájíme na čtyři silné plátky. Osolíme a opepříme.
- Na pánvi na trošce oleje maso opečeme z obou stran - jen krátce a zprudka - a opečeme i po stranách.
- Přidáme na pánev po chvilce i kousek másla a snítku tymiánu a bifteky přeléváme pěnícím máslem.
- Až je maso do zlatova, přemístíme je na pekáček.
- Z pánve, na které jsme opékali maso, slijeme máslo, kterým jsme steky glazovali, pryč...Je už přepálené, takže nepoužitelné. Přidáme další kousek másla a šalotku, nakrájenou na drobno, a lehce ji necháme zezlátnout. Nyní na šalotku nalijeme madeiru a necháme společně chvilku svařit. Přidáme demi - glace, promícháme a přidáme i kousek másla na zjemnění sa zahuštění omáčky. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přecedíme..
- Steaky vložíme do vyhřáté trouby 4 - 6 minut pečeme při 180 °C. Podle toho jak máme steaky rádi připravené.
- Foie gras nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi bez tuku, opečeme krátce z obou stran do zlatova.
- Při servírování položíme steak na opečený toast(šťáva z masa a omáčka se krásně nasáknou do toastu), na steak položíme plátek grilováného foie gras a přelijeme hotovou omáčkou.
- Naprosto dokonalé by bylo ozdobit ještě plátkem lanýže, ovšem nutno podotknout, že i bez lanýžů je toto jídlo poněkud nákladnější.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.