Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1936 KJ
- bílkovina
- 42 g
- tuky
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sacharidy
- 6 g
- sůl
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 45 mg
- fosfor
- 23 mg
- hořčík
- 20 mg
- draslík
- 20 mg
- cholesterol
- 7 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800g vepřová kotleta
- 3 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1/2 lžíce hladké mouky
- 150ml hovězí vývar
- 100ml sladké smetany
- sůl
- pepř
Postup:
- Z kotlety nakrájíme silnější plátky, cca 1,5 - 2 cm. Osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme polovinu dávky oleje s polovinou másla a kotlety na něm, poměrně zprudka,cca 3 minuty z každé strany opečeme do červena. Vytáhneme je z pánve, přiklopíme talířem a necháme na teple.
- Přidáme do pánve zbytek oleje s máslem, cibuli nakrájíme na drobno a opečeme ji do sklovata.
- Přidáme hladkou mouku, tím nám vznikne jíška, do které nalijeme chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu.
- Do vařící omáčky přidáme dijonskou hořčici, krátce povaříme, plamen ztlumíme na minimum a přilijeme smetanu.
- Necháme chviličku povařit, vrátíme do pánve kotletky na prohřátí a můžeme servírovat.
- přílohu nechám na vás. K tomuto pokrmu se hodí skoro vše, od salátku, bílé bagetky nebo různých úprav brambor.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.