Tvarohové knedlíky s jahodami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2867 KJ
- sacharidy
- 92 g
- cukry
- 34 g
- tuky
- 24 g
- bílkovina
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 243 mg
- cholesterol
- 132 mg
- draslík
- 123 mg
- sodík
- 117 mg
- vápník
- 79 mg
- hořčík
- 28 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500g měkkého tvarohu (polotučný)
- 200g polohrubá mouka
- 400g čerstvých jahod
- sůl
- 2ks žloutek
- 100g cukr krupice
- 100g strouhanka
- 100g máslo
Postup:
- Tvaroh smícháme s moukou, špetkou soli a žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta připravíme váleček, který nakrájíme na stejné kousky - cca 5 - 6 na porci.
- Do každého kousku umístíme jednu jahodu a zabalíme do úhledné kuličky.
- Knedlíky vhodíme do vařící vody a vaříme 6 - 7 min, jakmile vyplavou nahoru, budou hotové. Knedlíky ihned po vytažení propíchneme vidličkou, aby se nesrazili. (Můžeme je vařit i v páře, pak je propichovat nemusíme.)
- Na zhruba 1 třetině másla opečeme strouhanku do zlatova a na závěr do ní přisypeme cukr.
- Hotové knedlíky podáváme posypané praženou strouhankou s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Karotkový krém se zázvorem
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Pečená krkovička
Losos nakládaný v červené řepě
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.