Detoxikační salát
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1006 KJ
- sacharidy
- 30 g
- cukry
- 21 g
- tuky
- 11 g
- vláknina
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 1,247 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 794 mg
- hořčík
- 416 mg
- vápník
- 227 mg
- sodík
- 131 mg
- železo
- 14 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 200 g červeného hlávkového zelí
- 50 g celeru
- 50 g mrkve
- 1 jablko
- 100 g červené řepy
- 20 g slunečnicových semínek (nebo piniových semínek)
- sůl
- 1 citron
- sůl
- 2 lžičky medu
- 1 lžíce olivového oleje
Zálivka
Postup:
- Zelí nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a rukama promačkáme, aby nám změklo.
- Necháme 30 minut odpočinout.
- Mrkev, celer a jablko nastrouháme.
- Slunečnicová semínka na sucho opražíme na pánvi.
- Vše smícháme se zelím, zalejeme zálivkou, kterou si uděláme ve sklenici z citronové šťávy z jednoho citronu, medu a olivového oleje. Zálivku důkladně prošleháme, aby se ingredience spojily.
- Nakonec posypeme slunečnicovými semínky. Je to nejen velice zdravé, ale i chutné, vyzkou3ejte sami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Vepřové na kmíně
Máslové velikonoční jidášky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.