Penne s brokolicí v nivové omáčce
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1503 KJ
- sacharidy
- 27 g
- tuky
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 8 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 604 mg
- vápník
- 181 mg
- fosfor
- 140 mg
- sodík
- 138 mg
- hořčík
- 54 mg
- cholesterol
- 7 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300g těstovin
- 1 větší brokolice
- 200ml smetany
- 100g zakysané smetany
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Do kastrolu na vedlejší plotýnku si mezitím dáme vařit osolenou vodu s kouskem másla na brokolici.
- Jakmile voda vaří, vložíme do ní brokolici rozebranou na růžičky. Vaříme ji ovšem pouze chvilku, aby byla uvnitř ještě jakoby trošku křupavá.
- V rendlíku přivedeme k varu sladkou smetanu, stáhneme plamen na minimum a nasypeme do ní nivu nastrouhanou na hrubo.
- Zamícháme a necháme rozpustit.
- Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme a dle chuti omáčku osolíme a opepříme. Ovšem se solí opatrně, protože niva je poměrně slaná.
- Nyní dáme do hotové omáčky i uvařenou brokolici.
- Společně jen krátce prohřejeme a můžeme servírovat s těstovinami, které se nám mezitím uvařili.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Vitello tonnato
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.