Domácí červené kysané zelí
LukaszSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1305 KJ
- sacharidy
- 68 g
- vláknina
- 9 g
- bílkovina
- 7 g
- draslík
- 375 mg
- vápník
- 142 mg
- fosfor
- 76 mg
- hořčík
- 41 mg
- železo
- 4 mg
- měď
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 1500 g červeného zelí ( 1 hlávka )
- sůl
- pepř
- kmín
- bobkový list
- nové koření
Postup:
- Hlávku červeného zelí zbavím košťálu a nasekám na nudličky.
- V míse osolím a počkám, až pustí šťávu (zhruba 2 hodiny).
- Okořením černým pepřem a posypu kmínem (na poměr soli, pepře a kmínu se mě neptejte, prostě to dělám od oka :)
- Pak promíchat a dávat do skleniček (já používám 0,7 l - ideální velikost na jeden oběd :)
- Vždy dám polovinu skleničky zelí, přidám bobkový list, pár kuliček nového koření a zase zelí.
- Musíte pořádně zelí napěchovat, aby bylo ponořené ve šťávě a uzavřít sklenice.
- Takhle dám sklenice na talíř, nebo plech a dám k radiátorům na 2 - 3 týdny.
- Pak uskladnit na studené místo.
- Nevím jak dlouho vydrží, 4 sklenice máme vždy spotřebované tak do 2 měsíců :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.