Vepřové dušené s mrkví
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2258 KJ
- tuky
- 38 g
- bílkovina
- 27 g
- sacharidy
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 460 mg
- sodík
- 138 mg
- cholesterol
- 126 mg
- hořčík
- 43 mg
- vápník
- 41 mg
- fosfor
- 16 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 600 g vepřové plece
- 1 velká cibule
- 3 mrkve
- 150 ml bílého vína
- 3 lžíce másla
- snítka rozmarýnu
- 1 lžíce olej
- 600 ml hovězího vývaru
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Maso nakrájíme na větší kostky, cca 2 - 3 na porci. Osolíme a opepříme. Přidáme snítku rozmarýnu, přikryjeme a necháme min půl hodiny odpočívat.
- Cibuli nakrájíme na drobno. Mrkev na kolečka. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a mrkev v něm opečeme do zlatova. Děrovanou naběračkou ji vytáhneme a dáme stranou na později. Vhodíme cibuli a opečeme ji do zlatohněda.
- Přidáme maso, i s bylinkami, a začneme opékat. Maso pustí šťávu a my budeme dusit, dokud se šťáva neodpaří a nezůstane tuk. Musíme míchat. To nám umožní maso krásně opéct do zlatohněda.
- Podlijeme bílým vínem a necháme částečně odvařit. Tím se nám ztratí chuť alkoholu a zůstane příjemná chuť vína. A současně odglazuje dno kastrolu se spoustou chutí.
- Přilijeme horký hovězí vývar - jen zarovnat hladinu s masem. Zvolna dusíme téměř do měkka, na posledních asi 5 - 10 minut vrátíme do šťávy opečenou mrkev, odstraníme rozmarýn a promícháme. Dochutíme solí a bílým pepřem.
- Můžeme podávat například se šťouchanými bramborami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.