Kuřecí prso plněné sušenými rajčaty, pestem a bylinková kaše
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4083 KJ
- tuky
- 58 g
- sacharidy
- 58 g
- bílkovina
- 50 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 183 mg
- cholesterol
- 111 mg
- vápník
- 64 mg
- fosfor
- 30 mg
- hořčík
- 28 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 1 sklenička sušených rajčat
- olej
- sůl
- pepř
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce tmavé instatní jíšky
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 2 hrsti medvědího česneku
- trochu hrubozrnné sůli
- 8 velkých brambor
- 250 ml smetany
- 1 lžíce másla
- trochu tymiánu (2 větvičky)
- Kuřecí maso omyjeme, důkladně osušíme, osolíme a opepříme.
- Dlouhým nožem uděláme kapsu, do které dáme 2 kousky sušených rajčat.
- Prsíčka pak na oleji zprudka osmažíme po všech stranách (chtělo by se napsat po dvou, ale tak nějak se to kroutilo dokonce po třech stranách, jak to bylo celé buclaté). Dále ještě na 10 minut dáme do trouby na 150°C.
- Vyndáme maso a do výpeku nalejeme vývar. Dochutíme, provaříme a zahustíme jíškou.
- Brambory uvaříme v osolené vodě cca 20 minut a zcedíme.
- Přidáme máslo, sůl, mléko a tymián a vyšleháme kaši.
Pesto:
- Pesto vyrobíme tak, že do vyšší misky dáme medvědí česnek a posypeme hrubozrnnou solí.
- Mixujeme tyčovým mixérem a pomalu vléváme olivový olej.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Glazované cibulky
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.