Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 180 minut
Celkově: 220 minut
Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4229 KJ
tuky
63 g
bílkovina
52 g
sacharidy
27 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
5 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
490 mg
vápník
202 mg
fosfor
123 mg
hořčík
53 mg
cholesterol
41 mg
sodík
38 mg
mangan
10 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 800 g hovězích líček (cca 3 - 4 kusy)
  • 400 g kapustiček
  • 200 g uzeného boku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibule
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 0,7 l červeného vína
  • 0,7 l hovězího vývaru
  • 50 g sádla
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Líčka osolíme, opepříme a necháme min 20 minut odpočinout. V podstatě se dá říci, čím déle, tím lépe.
  2. Následně je zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran do hněda.
  3. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme mrkev, petržel i celer, nakrájené na půl kolečka, do zlatova. Pak přihodíme cibuli a ještě chvilku restujeme co nejvíce do hněda. Omáčka pak bude krásně tmavá.
  4. Přidáme protlak a vše orestujeme ještě jednou.
  5. Vrátíme do základu zpět líčka, zalijeme vínem a necháme trochu odvařit.
  6. Podlijeme horkým vývarem – jen abychom vývar zarovnali s masem.
  7. Přidáme bylinky a dáme do trouby na 140 °C na 2 -3 hodiny (v souvislosti s velikostí líček) - tzv brazírujeme..vepřová a telecí líčka netrvají tak dlouho jako hovězí.
  8. Když jsou líčka opravdu měkká, tak je z omáčky vyndáme, omáčku propasírujeme a vařením zredukujeme.
  9. Dochutíme solí a pepřem. Zjemníme máslem.
  10. Kapustičky rozpůlíme a ve vývaru s máslem ji uvaříme téměř do měkka tzv. na skus.
  11. Slaninu opečeme do červena.
  12. Můžeme podávat s bramborovou kaší s karotkou a kapustičkami posypanými opečenou slaninou. Líčka přelijeme silnou, zredukovanou šťávou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.