Šťovíková polévka

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Šťovíková polévka - konečně začal růst, tak s chutí do něj.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3492 KJ
tuky
81 g
sacharidy
14 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
bílkovina
9 g
cukry
1 g
sodík
649 mg
draslík
341 mg
fosfor
96 mg
vápník
31 mg
hořčík
16 mg

Ingredience

  • 500 g uzeného masa
  • 200 g zahradního šťovíku
  • 250 g brambor
  • sůl
  • bílý pepř
  • 250 ml smetany 30%

Postup:

  1. Uzené maso si dáme vařit tak na 45 minut. Maso vyndáme a vývar přecedíme.
  2. Do vývaru dáme omytý a nakrájený šťovík, brambory, sůl, pepř a necháme 15 minut povařit.
  3. Přidáme maso, které nakrájíme na menší kousky.
  4. Nakonec zalijeme smetanou a pak už nevaříme. Vypneme, když polévka začne bublat. Opravdu rychlá polévka, která vás překvapí svojí vynikající chutí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.