Rizoto s krevetami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2338 KJ
- sacharidy
- 71 g
- tuky
- 21 g
- bílkovina
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 339 mg
- fosfor
- 219 mg
- vápník
- 74 mg
- hořčík
- 46 mg
- sodík
- 30 mg
- cholesterol
- 26 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 16 krevet
- 300 g rýže Arborio
- 350 ml silného kuřecího vývaru
- 300 ml bílého vína
- 2 g šafránu
- 1 malá cibule (ideální šalotka)
- 2 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- 20 g másla
- 50 g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 °C
- Kozí sýr nakrájíme na čtyři stejná kolečka.
- Každý kousek položíme doprostřed plátku těsta a nahoře zamotáme do uzlíčku.
- Položíme na plech na pečící papír a vložíme do trouby.
- Pečeme 4 – 6 minut do zezlátnutí.
- Listový salát – záleží na nás jaký zvolíme, omyjeme, necháme okapat a natrháme do misky na menší kousky.
- V druhé misce smícháme lžíci medu s octem a postupně zašleháváme olivový olej až nám hustější emulze.
- Tu smícháme se salátkem a podáváme s kozím sýrem v křupavém těstě pokapaným zbytkem medu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Hovězí na červeném karí
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.