Polévka z červené čočky se smetanou a tuňákem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2289 KJ
- tuky
- 35 g
- sacharidy
- 35 g
- bílkovina
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- cukry
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 24 mg
- cholesterol
- 14 mg
- vápník
- 6 mg
- fosfor
- 5 mg
- hořčík
- 4 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 150 ml červené čočky
- 100 g tuňáka (v oleji )
- 1 střední cibuli
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 lžíce oleje ( řepkový, slunečnicový)
- 500 ml zeleninový vývar
- polévkové koření
- sůl
- špetku chilli
Postup:
- Na olej dáme zesklovatět nasekanou cibuli a na ní lehce orestujeme červenou čočku.
- Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 10 minut nebo dáme do mikrovlnky, v nádobě k tomu určené 4-5 min / 800 W.
- Zkusíme zda je čočka měkká a přidáme smetanu.
- Kdo chce lehčí verzi dá smetanu na vaření , rozmixujeme a podle chuti okořeníme a osolíme.
-
Do hotové polévky vložíme okapaného tuňáka.
-
Podáváme ozdobené hladkolistou petrželkou a vločkami chilli.
- Vývar používám z čerstvé nebo mražené zeleniny ale lze použít i koupené Natur kostky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Roštěná na houbách
Kuře ala kachna
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.