Polévka z červené čočky se smetanou a tuňákem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
rychlá polévka, která i zasytí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2289 KJ
tuky
35 g
sacharidy
35 g
bílkovina
16 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
1 g
draslík
24 mg
cholesterol
14 mg
vápník
6 mg
fosfor
5 mg
hořčík
4 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 150 ml červené čočky
  • 100 g tuňáka (v oleji )
  • 1 střední cibuli
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 3 lžíce oleje ( řepkový, slunečnicový)
  • 500 ml zeleninový vývar
  • polévkové koření
  • sůl
  • špetku chilli

Postup:

  1. Na olej dáme zesklovatět nasekanou cibuli a na ní lehce orestujeme červenou čočku.
  2. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 10 minut nebo dáme do mikrovlnky, v nádobě k tomu určené 4-5 min / 800 W.
  3. Zkusíme zda je čočka měkká a přidáme smetanu.
  4. Kdo chce lehčí verzi dá smetanu na vaření , rozmixujeme a podle chuti okořeníme a osolíme.
  5. Do hotové polévky vložíme okapaného tuňáka.

  6. Podáváme ozdobené hladkolistou petrželkou a vločkami chilli.

  7. Vývar používám z čerstvé nebo mražené zeleniny ale lze použít i koupené Natur kostky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.