Sladko-kyselé fazolky s krkovičkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3827 KJ
- tuky
- 61 g
- sacharidy
- 61 g
- bílkovina
- 29 g
- vláknina
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,142 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 200 mg
- vápník
- 107 mg
- cholesterol
- 88 mg
- hořčík
- 86 mg
- sodík
- 25 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g vepřové krkovice
- 200 g fazolových lusků
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
- 1 cibule
- 100 ml oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžička octa
- 1 lžička krystalového cukru
- 500 g brambor
Postup:
- Krkovičku si nakrájíme na menší kostky.
- Cibulku na drobno nakrájíme a na oleji osmažíme do zlatava. Na usmaženou cibulku přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme ocet, cukr, přidáme tak 200 ml vody a necháme dusit tak 20 minut, aby bylo maso měkké.
- Fazolky si opereme, nakrájíme a přidáme na 10 minut k masu.
- Zvlášť v kastrůlku si uděláme z másla a mouky jíšku, kterou přidáme po fazolkách.
- Po deseti minutách vypneme.
- Podáváme s vařeným bramborem a přejeme dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.