Shepard pie
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3108 KJ
- bílkovina
- 46 g
- tuky
- 40 g
- sacharidy
- 40 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 862 mg
- fosfor
- 475 mg
- cholesterol
- 183 mg
- vápník
- 123 mg
- sodík
- 108 mg
- hořčík
- 85 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600g mleté hovězí maso
- 2 větší mrkve
- 2 cibule
- 100g hrášku(mraženého)
- 3 lžíce rajčatový protlak
- 600g brambor
- 100g parmazán
- 100ml smetana
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- 150ml červeného vína
Postup:
- Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Mezitím než se brambory uvaří, cibuli nakrájíme na drobno a mrkev na drobné kostičky.
- V kastrolu rozehřejem olivový olej s jednou lžící másla. Nasypeme nakrájenou mrkev a po zhruba 2 - 3 minutách přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.
- Nyní můžeme přidat maso. Dobře rozmícháme a opékáme do hněda. Je potřeba maso dobře rozmíchat, aby se rovnoměrně pěkně opeklo. Můžeme na míchání použít metličku nebo i šťouchadlo na brambory. Kousky masa půjdou lépe od sebe a krásně se oddělí a opečou. Osolíme a opepříme.
- Do zlatohněda opečeného masa se zeleninou přidáme rajčatové pyré, promícháme, vlijeme víno ( ideálně to, které nám chutná), a necháme za občasného promíchání odvařit.
- Ragů ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. na záúplný závěr vmícháme do směsi zelený hrášek.
- Přendáme směs do zapékací misky na dno. Uvařené brambory rozšťoucháme a následně rozmícháme se smetanou a máslem do hladké kaše. Pak v kaši rozmícháme žloutky a zhruba polovinu nastrouhaného parmazánu.
- Hotovou kaši naneseme stěrkou na ragů do zapékací misky, uhladíme a posypeme zbytkem parmazánu.
- Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova, což může zabrat 10 - 15 minut..
- hotový pokrm necháme chvilku odstát, aby se lépe porcoval a podáváme například s listovým salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jarní kuřátko na víně
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Italský zeleninový salát
Quiche de Lorraine
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.