Krůtí pečené maso s bramborem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2542 KJ
- bílkovina
- 50 g
- tuky
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 3 g
- sacharidy
- 1 g
- vápník
- 102 mg
- cholesterol
- 60 mg
- fosfor
- 44 mg
- hořčík
- 43 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 3 mg
- draslík
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg krůtího masa
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce bylinkové soli
- 1/2 lžičky pepře
- 50 ml oleje
- 100 g másla
Postup:
- Krůtí maso očistíme a nařízneme maso tak, aby se dalo pěkně naklepat na plát.
- Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (lepší je francouská pikantní).
- Maso zabalíme jako roládu. Dáme do trouby, polijeme olejem a přidáme 200 ml vody a pečeme 20 minut na 250 stupňů, aby se maso zatáhlo.
- Po 20 minutách přidáme máslo a znovu podlejeme a dáme přes maso alobal, nebo přikryjeme pokličkou.
- Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
- Několikrát maso polijeme výpekem.
- Ke konci pečení, když je maso měkké, sundáme alobal nebo pokličku a dopečeme do zlatohněda.
- Brambory očistíme a vaříme v osolené vodě cca 20 minut. Brambory můžeme i opéct.
- Je to vlastně krůtí roláda, ale bez plnění. Krůtí maso je jedno z nejdietnějších.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vláčné kořeněné cookies
Chilli con carne
Hovězí steak s hlívou
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.