Hovězí steak s hlívou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2630 KJ
- bílkovina
- 49 g
- tuky
- 45 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- sacharidy
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 424 mg
- fosfor
- 203 mg
- hořčík
- 62 mg
- vápník
- 49 mg
- cholesterol
- 22 mg
- sodík
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800g Rib eye steak(vysoký roštěnec)
- 600g hlívy ústřičné
- 100ml sladké smetany
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- snítka bazalky
- 50g strouhaného parmazánu
Postup:
- Steaky necháme před pečením stát alespoŃ půl hodiny při pokojové teplotě. Následně je osolíme, opepříme a vetřeme pár kapek olivového oleje.
- Hlívu natrháme na proužky - nekrájíme, jde krásně natrhat.
- Rozpálíme pánev. Steaky musí přijít na, poměrně dost rozpálenou pánev, aby se začali ihned opékat a nikoliv dusit.
- Opékáme několik minut z obou stran, podle toho jak jsou steaky silné a jak je chceme mít připravené. Platí tady, čím méně, tím lépe. Maso musí zůstat uprostře alespoň růžové, jinak bychom je znehodnotili. Před koncem přidáme lžíci másla a několikrát jím maso přelijeme.
- Steaky odložíme z pánve na pár minut stranou, ideálně někam do tepla.
- Z pánve slijeme máslo, kterým jsme steaky přelévali(bude asi trochu přepálené), přidáme olej a zbytek másla, rozehřejeme a nasypeme hlívu.
- Krátce zarestujeme do zlatova.
- Osolíme, opepříme, podlijeme sladkou smetanou, přisypeme parmazán a přidáme i zakysanou smetanu.
- Nakonec natrháme do ragů pár lístků bazalky.
- To vše zvládneme asi za 3 - 4 minuty, než si steaky ,,odpočinou,,.
- Sžteaky nakrájíme na plátky a podáváme s houbovým ragů, ozdobené ještě snítkou bazalky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.