Špecle se zelím a škvarky nebo vinnou klobásou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3424 KJ
- sacharidy
- 124 g
- bílkovina
- 36 g
- tuky
- 19 g
- vláknina
- 8 g
- cukry
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 562 mg
- sodík
- 505 mg
- fosfor
- 226 mg
- vápník
- 110 mg
- hořčík
- 83 mg
- cholesterol
- 9 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce oleje
- 200 ml vody ( studené )
- 50 g brambory
- 1 cibuli
- 250 g kysaného zelí
- 1 lžíci sádla
- 1 lžičku cukru
- 1/2 lžičky kmínu ( drcený )
- 50 g škvarků
Nástroje
-
mikrovlná trouba
Postup:
- Do větší misky dáme mouku, osolíme, přidáme olej a za stálého míchání přiléváme vodu, až získáme těsto hustší než lívancové.
- Necháme odpočívat a zatím uvaříme zelí jak jsme zvyklé nebo v mikrovlnce - v nádobě určené k vaření v Mvt dáme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou cibuli zpěnit na 2,5 minuty na 600 W, přidáme pokrájené zelí, cukr, kmín i škvarky a vlníme 4 minuty na 750W.
- Na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme škrabkou očištěnou a omytou bramboru,kterou vmícháme do těsta.
- Pomocí špeclovače ( síto na výrobu špeclí) protlačíme těsto do vroucí osolené vody.
- Promícháme a povaříme .
-
Když špecle vyplavou na povrch jsou hotové, přecedíme je přes síto a promícháme s uvařeným zelím.
- Můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu či vinné klobáse, v tom případě nemusíme dávat škvarky.
- Vinnou klobásu stočíme a opatrně propíchneme špejlí. Obalíme v mouce a osmažíme na sádle nebo oleji.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.