Zeleninová rýže
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1336 KJ
- sacharidy
- 57 g
- bílkovina
- 6 g
- tuky
- 3 g
- draslík
- 2,373 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 567 mg
- fosfor
- 290 mg
- hořčík
- 118 mg
- železo
- 13 mg
- sodík
- 7 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 280g rýže Parbolaid
- 600ml zeleninový vývar
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- hrst zelené petrželky
- 1 lžíce přepuštěného másla
Postup:
- V kastrolu rozehřejeme polovinu másla. Bílou cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme do sklovata.
- Nasypeme rýží a společně ještě chvilku restujeme. ¨
- Zalijeme horkým vývarem, (jen asi půl centimetru až centimetr nad okraj rýže)přivedeme k varu, zmírníme plamen a zvolna vaříme popd pokličkou za občaného míchání,než se vývar zarovná s hladinou rýže.
- Pak přendáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme min 15 - 20 minut.
- Mezitím si celer, mrkev a červenou cibuli nakrájíme na drobné kostičky - mrkev můžeme nastrouhat na hrubo - a na zbytku másla opečeme do zlatova. Začneme mrkví, pak celer a cibule. Zalijeme zbytkem vývaru, jen trochu, a necháme chvilku povařit.
- Rýži vytáhneme, vidličkou prokypříme, přidáme opečenou zeleninu s troškou vývaru, promícháme a nechámne pod pokličkou ještě 10 minut v pootevřené troubě dojít.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.