Zeleninová rýže

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
barevná a o něco chutnější úprava rýže

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1336 KJ
sacharidy
57 g
bílkovina
6 g
tuky
3 g
draslík
2,373 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
vláknina
1 g
cukry
1 g
vápník
567 mg
fosfor
290 mg
hořčík
118 mg
železo
13 mg
sodík
7 mg
mangan
4 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 280g rýže Parbolaid
  • 600ml zeleninový vývar
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 červená cibule
  • 1 bílá cibule
  • hrst zelené petrželky
  • 1 lžíce přepuštěného másla

Postup:

  1. V kastrolu rozehřejeme polovinu másla. Bílou cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme do sklovata.
  2. Nasypeme rýží a společně ještě chvilku restujeme. ¨
  3. Zalijeme horkým vývarem, (jen asi půl centimetru až centimetr nad okraj rýže)přivedeme k varu, zmírníme plamen a zvolna vaříme popd pokličkou za občaného míchání,než se vývar zarovná s hladinou rýže.
  4. Pak přendáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme min 15 - 20 minut.
  5. Mezitím si celer, mrkev a červenou cibuli nakrájíme na drobné kostičky - mrkev můžeme nastrouhat na hrubo - a na zbytku másla opečeme do zlatova. Začneme mrkví, pak celer a cibule. Zalijeme zbytkem vývaru, jen trochu, a necháme chvilku povařit.
  6. Rýži vytáhneme, vidličkou prokypříme, přidáme opečenou zeleninu s troškou vývaru, promícháme a nechámne pod pokličkou ještě 10 minut v pootevřené troubě dojít.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.