Rakvičky se šlehačkou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 434 KJ
- cukry
- 24 g
- sacharidy
- 24 g
- fosfor
- 62 mg
- cholesterol
- 29 mg
- vápník
- 16 mg
- draslík
- 12 mg
- hořčík
- 1 mg
Ingredience
- 4 žloutky
- 500 g moučkového cukru (navažte 2x 250 g)
- 1 lžičku Amonia
Postup:
- Krátce našleháme do pěny žloutky a 250g cukru, přidáme amonium, stěrkou zamícháme a dáme do lednice přes noc.
- Vyndáme z lednice, přidáme druhou polovinu (250g) cukru a vypracujeme těsto.
- Vyválíme na podložce přes folii plát vysoký cca 3 mm.
- Rádýlkem nebo silikonovou stěrkou nakrájíme proužky, dáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem.
- V troubě vyhřáté na 160 - 170° C pečeme do růžova, jen pár minut.
- Troubu během pečení hlídáme ale neotevíráme.
- Amonium teplem vyprchá, tím těsto nabyde a uprostřed jsou upečené duté.
- Vychladlé zdobíme šlehačkou.
-
Stejně lze udělat i jednoduché cukroví a ozdobit čokoládou.
- Poznámka
- Potřebujeme jen čas - od večera do rána nebo od rána do večera- podle toho, kdy chceme péct.
- Můžeme je připravit předem, v uzavřené krabici dlouho vydrží.
- Amonium - cukrářské droždí, koupíme v drogerii za 7 Kč, skladujeme v sáčku a utěsněné nádobě s několika kuličkami černého pepře, aby nevyprchalo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špagety Aglio olio a peperoncino
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.