Drožďové knedlíčky v zeleninovém vývaru
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1496 KJ
- sacharidy
- 45 g
- tuky
- 15 g
- bílkovina
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 421 mg
- sodík
- 276 mg
- fosfor
- 247 mg
- vápník
- 134 mg
- hořčík
- 103 mg
- cholesterol
- 65 mg
- železo
- 50 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 3 kostky droždí
- 1 vejce
- 200 g strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky majoránky
- sůl
- pepř
- 1 lžíci sádla
- 50 g másla
- 100 g mrkev
- 50 g celeru
- 50 g brokolice
- 50 g květáku
- 50 g pórku
- 1 lžíci čerstvého hrášku (může být i mražený)
Postup:
- Zeleninu zvolíme dle vlastní chuti a očištěnou, nakrájenou orestujeme na másle a dáme kromě hrášku vařit do 1 litru vody na skus.
- Zatím na pánvi na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli.
- Když začne cibule zlátnout přidáme rozdrobené doždí.
- To se nejprve rozpustí a pak se začne přichytávat ke dnu, to potřebujeme.
- Stále mícháme a vařečkou odlupujeme přichycené droždí ode dna než začne hnědnout.
- Opečené droždí dáme stranou a necháme mírně zchladnout .
- Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, postupně přidáváme strouhanku a uhněteme kompaktní hmotu.
- Vytvarujeme malé knedlíčky velikosti hracích hliněných kuliček a zavaříme do vývaru k zelenině, hotové kuličky se zvětší a vyplavou.
- Přidáme hrášek propláchnutý teplou vodou, necháme jen přejít varem a odstavíme.
- Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Chobotnice na grilu
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Mac and cheese
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.