Polévka s klobásovými knedlíčky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1227 KJ
- sacharidy
- 28 g
- bílkovina
- 14 g
- tuky
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 609 mg
- fosfor
- 206 mg
- vápník
- 146 mg
- sodík
- 85 mg
- hořčík
- 74 mg
- cholesterol
- 32 mg
- železo
- 22 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 700 ml drůbežího vývaru
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 200 g vinné klobásy
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- špetku muškátového květu
- majoránka
- pepř
- sůl
- petrželka
Postup:
- Zeleninu zvolíme podle chuti, očistíme a nakrájíme nadrobno.
- Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho nakrájenou zeleninu.
- Vymačkáme obsah klobásy ze střívka, přidáme vejce, muškátový květ, prolisovaný česnek, pepř a strouhankou zahustíme tak, aby šly tvarovat kuličky.
- Vytvarujeme knedlíčky cca 2 cm v průměru.
- Když je zelenina uvařená na skus, vložíme do polévky knedlíčky, majoránku, dochutíme solí a pepřem.
- Dovaříme pár minut než knedlíčky vyplavou na povrch.
- Před podáváním polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí guláš
Presovaný bůček s pečenými jablky
Trhané vepřové maso s fazolemi
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.