Polévka s klobásovými knedlíčky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
zase jiné knedlíčky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1227 KJ
sacharidy
28 g
bílkovina
14 g
tuky
14 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
cukry
1 g
lepek
1 g
draslík
609 mg
fosfor
206 mg
vápník
146 mg
sodík
85 mg
hořčík
74 mg
cholesterol
32 mg
železo
22 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 700 ml drůbežího vývaru
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 200 g vinné klobásy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • špetku muškátového květu
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Zeleninu zvolíme podle chuti, očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho nakrájenou zeleninu.
  3. Vymačkáme obsah klobásy ze střívka, přidáme vejce, muškátový květ, prolisovaný česnek, pepř a strouhankou zahustíme tak, aby šly tvarovat kuličky.
  4. Vytvarujeme knedlíčky cca 2 cm v průměru.
  5. Když je zelenina uvařená na skus, vložíme do polévky knedlíčky, majoránku, dochutíme solí a pepřem.
  6. Dovaříme pár minut než knedlíčky vyplavou na povrch.
  7. Před podáváním polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.