Ořechové medové řezy
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1959 KJ
- sacharidy
- 39 g
- tuky
- 31 g
- cukry
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 905 mg
- fosfor
- 611 mg
- hořčík
- 247 mg
- vápník
- 154 mg
- cholesterol
- 72 mg
- sodík
- 9 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 4 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 200g másla
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce mléka
- 2 lžičky jedlé sody
- 300 g ořechů (směs)
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla
- 2 lžíce medu
- 200 g másla
- 200 g salko (karamelové)
na ořechovou hmotu
krém
Postup:
- V kastrolku pomalu rozpustíme máslo a vmícháme všechno kromě mouky.
- Za stálého míchání směs necháme zhoustnout a vmícháme mouku.
- Vypracujeme vařečkou těsto, rozdělíme na dvě části a z každé uděláme placku.
- Abychom nemuseli pracně přenášet placky vyválíme je přes fólii přímo na pečícím papíru, který ustřihneme přesně na míru plechu.
- Rozpustíme máslo s medem, přidáme cukry a ořechy a smícháním vytvoříme hmotu.
- Jednu placku upečeme a na druhou před vložením do trouby hmotu natřeme.
- Pečeme asi 5-8 minut (podle síly a velikosti plechu) do zlaté barvy.
- Vychladlé placky spojíme krémem vyšlehaným z másla a salka, necháme uležet v chladnu nejlépe do druhého dne.
- Nakrájíme na řezy nebo kostky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso se špenátem
Máslové velikonoční jidášky
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Tartar z lososa
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.