Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
vynikající mušle s čočkou a kořenovou zeleninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1627 KJ
sacharidy
40 g
bílkovina
29 g
tuky
10 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
draslík
337 mg
vápník
134 mg
sodík
57 mg
fosfor
52 mg
hořčík
30 mg
cholesterol
14 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 320 g mušle sv. Jakuba (8 ks)
  • 200g čočky Beluga
  • 100ml bílého vína
  • 200 ml kuřecí vývar
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 cibule
  • 50 g řeřichy( na ozdobení)
  • 50 g baby špenátu (na ozdobení)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Jednu mrkev, polovinu celeru a cibuli nakrájíme na drobounké kostičky.
  2. Na polovině másla s trochou oleje zeleninu osmažíme do zlatova.
  3. Přisypeme čočku, krátce zarestujeme a podlijeme bílým vínem, které necháme odvařit.
  4. Přidáme teplý drůbeží vývar(nebo alespoň zeleninový), dle chuti přisolíme a uvaříme do měkka.
  5. Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na Julienne - na tenounké nudličky.
  6. Orestujeme na trošce másla do zlatova, osolíme a necháme stranou.
  7. Na pánvi rozehřejeme pár kapek olivového oleje s kouskem másla.
  8. Vložíme na pánev osolené a opepřené mušle a krátce je opečeme do zlatova - nesmíme přetáhnout.Opravdu jen necelou minutku z každé strany.
  9. Ke konci přidáme na pánev kousek studeného másla a jak začne pěnit, mušle párkrát pěnou z másla přelijeme.
  10. Na talíř dáme lístek baby špenátu, na něj lžíci čočky a lžíci opečené zeleniny, nakrájené na nudličky a nahoru posadíme mušli.
  11. Je to parádní, byť trochu dražší předkrm. Pokud mušli ,, nepřetáhnete,, , určitě si moc pochutnáte.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.