Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1627 KJ
- sacharidy
- 40 g
- bílkovina
- 29 g
- tuky
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 337 mg
- vápník
- 134 mg
- sodík
- 57 mg
- fosfor
- 52 mg
- hořčík
- 30 mg
- cholesterol
- 14 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 320 g mušle sv. Jakuba (8 ks)
- 200g čočky Beluga
- 100ml bílého vína
- 200 ml kuřecí vývar
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 50 g řeřichy( na ozdobení)
- 50 g baby špenátu (na ozdobení)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Jednu mrkev, polovinu celeru a cibuli nakrájíme na drobounké kostičky.
- Na polovině másla s trochou oleje zeleninu osmažíme do zlatova.
- Přisypeme čočku, krátce zarestujeme a podlijeme bílým vínem, které necháme odvařit.
- Přidáme teplý drůbeží vývar(nebo alespoň zeleninový), dle chuti přisolíme a uvaříme do měkka.
- Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na Julienne - na tenounké nudličky.
- Orestujeme na trošce másla do zlatova, osolíme a necháme stranou.
- Na pánvi rozehřejeme pár kapek olivového oleje s kouskem másla.
- Vložíme na pánev osolené a opepřené mušle a krátce je opečeme do zlatova - nesmíme přetáhnout.Opravdu jen necelou minutku z každé strany.
- Ke konci přidáme na pánev kousek studeného másla a jak začne pěnit, mušle párkrát pěnou z másla přelijeme.
- Na talíř dáme lístek baby špenátu, na něj lžíci čočky a lžíci opečené zeleniny, nakrájené na nudličky a nahoru posadíme mušli.
- Je to parádní, byť trochu dražší předkrm. Pokud mušli ,, nepřetáhnete,, , určitě si moc pochutnáte.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.