Hrášková polévka
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1967 KJ
- sacharidy
- 39 g
- tuky
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- bílkovina
- 12 g
- cukry
- 5 g
- sodík
- 409 mg
- draslík
- 377 mg
- fosfor
- 145 mg
- vápník
- 76 mg
- hořčík
- 68 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g hrášku
- 140 g hrášku (konzervovaného )
- 200 g brambor
- 200 g smetany (ke šlehání)
- 50 g anglické slaniny
- 750 ml kuřecího vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- pepř
- sůl
Postup:
- Omyté, oškrábané, nakrájené brambory uvaříme doměkka.
- Rozšťoucháme je, přidáme smetanu dle potřeby a uděláme kaši.
- V hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Do vroucího vývaru dáme hrášek (lžíci zeleného dáme stranou) a povaříme do změknutí.
- Rozmixujeme dohladka, přidáme zbylou smetanu a částí kaše zahustíme.
- Podle chuti osolíme, opepříme a necháme jen dojít k varu, odstavíme a přidáme zbylý hrášek.
- Podáváme s kopečky kaše vytvořené dávkovačem na kávu a zvlášť v misce zakysanou smetanu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Trhané vepřové maso s fazolemi
Fettuccine s omáčkou Alfredo
Čokoládové hvězdičky
Hovězí na červeném karí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.