Hrášková polévka

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
vařená trochu jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1967 KJ
sacharidy
39 g
tuky
29 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
12 g
cukry
5 g
sodík
409 mg
draslík
377 mg
fosfor
145 mg
vápník
76 mg
hořčík
68 mg
cholesterol
12 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g hrášku
  • 140 g hrášku (konzervovaného )
  • 200 g brambor
  • 200 g smetany (ke šlehání)
  • 50 g anglické slaniny
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml zakysané smetany
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Omyté, oškrábané, nakrájené brambory uvaříme doměkka.
  2. Rozšťoucháme je, přidáme smetanu dle potřeby a uděláme kaši.
  3. V hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  4. Do vroucího vývaru dáme hrášek (lžíci zeleného dáme stranou) a povaříme do změknutí.
  5. Rozmixujeme dohladka, přidáme zbylou smetanu a částí kaše zahustíme.
  6. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme jen dojít k varu, odstavíme a přidáme zbylý hrášek.
  7. Podáváme s kopečky kaše vytvořené dávkovačem na kávu a zvlášť v misce zakysanou smetanu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.