Jarní pilaf
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2038 KJ
- sacharidy
- 40 g
- tuky
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- cukry
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 928 mg
- vápník
- 789 mg
- sodík
- 503 mg
- fosfor
- 450 mg
- hořčík
- 286 mg
- cholesterol
- 60 mg
- železo
- 22 mg
- mangan
- 11 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 2 hrsti hrášku
- 120 g chřestu ( zeleného)
- 120 g rýže (Basmati)
- 50 g másla
- 3 ks bobkového listu
- 6 tobolek kardamomu
- 6 kuliček pepře
- 1 skořice
- 2 ks hřebíčku
- špetka kmínu (římského)
- 1 jarní cibulku
- 2 snítky tymiánu
- sůl
- trochu petrželky
- 200 g bílý jogurt (řecký)
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- trocha máty
Postup:
- Hodinu předem namočíme rýži, pokud nebude předem namočená bude se vařit trochu déle.
- Chřest očistíme, odlomíme konce a nakrájíme na špalíky asi 2-3 cm dlouhé.
- Hrášek povaříme 2 min a ihned zchladíme, chřest uvaříme nejlépe v páře 3 minuty
- Rozehřejeme máslo na pánvi, přidáme všechno koření a necháme rozvonět 1-2 min.
- Přidáme scezenou okapanou rýži a chvíli restujeme, podlijeme asi 1 cm nad rýži vodou,
- přivedeme k mírnému varu apřiklopené dusíme.
- Po 5- 6minutách přidáme pokrájenou cibulku, chřest, petrželku, vmícháme hrášek a vaříme ještě 5 minut.
- Odstavíme a přikryté necháme 3 minuty odpočívat
- Zatím si připravíme omáčku, která se podává zvlášť v mističce.
- Do bílého řeckého jogurtu vmíchejte lžíci nasekané máty a trošku olivového oleje.
- Kdo chce mít ostřejší přidá utřený česnek.
- Neobvyklá kombinace stojí za ochutnání.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí pečeně na červeném víně
Tzatziki
Citronovo-levandulové muffiny
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.