Kachní prsa s švestkovou omáčkou
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4557 KJ
- sacharidy
- 76 g
- tuky
- 57 g
- bílkovina
- 53 g
- cukry
- 38 g
- vláknina
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 920 mg
- fosfor
- 121 mg
- hořčík
- 108 mg
- vápník
- 80 mg
- mangan
- 18 mg
- železo
- 15 mg
- sodík
- 8 mg
- cholesterol
- 5 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 ml červeného vína
- 1 kg kachních prsou i s kůží
- 2 lžíce sádla
- 110 g cukru ( krystal)
- Sůl
- Pepř
- Bobkový list
- 250 g švestek ( kombot)
- 1 celou skořici
- 1 kuřecí bujón
Postup:
- Rozpálime si na pánvi olej a kachní prsa osolíme a opepříme.
- Z prutka opečeme stranu s kůží( kůži si nařežeme)
- A pak pomaleji dopeceme z druhé strany.
- Když máme prsíčka hotová,vyndáme je a z výpeku si uděláme omáčku :
- Přidáme cukr a necháme trošku zkaramelizovat.
- Po té zalijeme červeným vínem a přidáme bujón.
- Dochutíme skořicí a bobkovým listem,švestkami a necháme vařit cca 15-20 minut.
- A je hotovo.
- Výborné s bramborovými krokety.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Butterfish s hráškovým pyré
Segedínský guláš
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.