Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3132 KJ
- tuky
- 57 g
- bílkovina
- 51 g
- nasycené mastné kyseliny
- 28 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sacharidy
- 3 g
- fosfor
- 311 mg
- draslík
- 296 mg
- cholesterol
- 181 mg
- vápník
- 84 mg
- hořčík
- 45 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 100 g máslo
- 50 ml oleje (extra virgin)
- 2 česnek
- 200 ml smetana
- 100 g parmazán
- sůl
- pepř
Postup:
- Dáme vařit vodu na těstoviny.
- Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvliku odpočinout. Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme maso. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme třetinu studeného másla a a ž začne pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.
- Následně přeložíme steaky na pekáček a přidáme do trouby na cca 6 – 8 minut..170 °C. Lépe péci o něco kratší dobu a popřípadě znovu dopéct, pokud je maso ještě syrové, než maso příliš dlouhým pečením vysušit..to už se spravit nedá.
-
V tomto čase si uvařte těstoviny dle návodu.
- Na pánev vložíme zbytek másla a necháme rozpustit a přidáme nasekaný česnek. Pozor, pouze na mírném plameni aby nezhořkl..pochvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu…v okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme..přidáme čerstve mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný…
- Steaky necháme dvě minutky odpočinout a na krájíme přes vlákna na silnější plátky a předěláme na talíře a přelijem smetanovou omáčkou..podáváme s různými druhy těstovin nebo s bramborami..
- Tip:pokud chcete omáčky trochu víc, do rozpuštěného másla s česnekem přidejete trochu hladké mouky, připravte tak jíšku, kterou zalijte trochou vody nebo ještě lépe vývaru, provařte a teprve potom přidejte smetanu a sýr.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.