Pohanková kaše
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 923 KJ
- sacharidy
- 34 g
- cukry
- 14 g
- bílkovina
- 10 g
- tuky
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 636 mg
- fosfor
- 344 mg
- vápník
- 309 mg
- sodík
- 148 mg
- hořčík
- 82 mg
- cholesterol
- 13 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 5 mg
Ingredience
- 1 l mléka
- lžíce cukru
- plátek másla
- špetka soli
- 1/2 šálku pohankové krupice (nebo vloček)
- 1/2 lžičky skořice
Postup:
- Do studeného mléka nasypeme pohanku, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut.
- Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a případně cukrem.
- Přidáváme-li do kaše sušené ovoce a oříšky, přihodíme je do kastrolu asi 10 minut před dovařením.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.