Pohanková kaše

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut
Sladká kaše z pohankových vloček nebo z pohankové krupice

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
923 KJ
sacharidy
34 g
cukry
14 g
bílkovina
10 g
tuky
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
636 mg
fosfor
344 mg
vápník
309 mg
sodík
148 mg
hořčík
82 mg
cholesterol
13 mg
železo
5 mg
mangan
5 mg

Ingredience

  • 1 l mléka
  • lžíce cukru
  • plátek másla
  • špetka soli
  • 1/2 šálku pohankové krupice (nebo vloček)
  • 1/2 lžičky skořice

Postup:

  1. Do studeného mléka nasypeme pohanku, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
  2. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut.
  3. Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a případně cukrem.
  4. Přidáváme-li do kaše sušené ovoce a oříšky, přihodíme je do kastrolu asi 10 minut před dovařením.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.