Špagety all Arrabiatta
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1904 KJ
- sacharidy
- 77 g
- bílkovina
- 16 g
- tuky
- 4 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 3 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 524 mg
- fosfor
- 159 mg
- vápník
- 159 mg
- hořčík
- 32 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400g špaget
- 400g rajčat v konzervě
- 50 g pecorina(na posypání)
- sůl
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 4 chilli papričky
Postup:
- Špagety vhodíme do vařící osolené vody na 6 - 8 minut nebo dle návodu na obalu.
- mezitím nakrájíme česnek na tenké plátečky - můžeme i lehce přesekat.
- Chilli papričky nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a česnek s chilli na něm orestujeme do sklovata. Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
- Nyní vlijeme rajčata, pokud jsme je měli vcelku, vymačkáme z nich šťávu a rajčata přesekáme na menší kousky.
- Společně pár minut podusíme, přlijeme šťávu z rajčat, osolíme a opepříme. Pokud jsme měli kvalitní rajčata, není potřeba prakticky více dochucovat.
- Uvařené špagety dáme rovnou do hotové omáčky, promícháme a pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, nalijeme trochu vody ze špaget.
-
Servírujeme posypané sýrem pecorino nebo parmazánem.
- ps: Italská kuchyně je poměrně jednoduchá, ovšem je nezbytné používat kvalitní suroviny. Pokud totiž dáte do omáčky jen česnek, olej a sterilovaná rajčata, omáčka bude chutnat právě tak, jak budou dobré a kvalitní tyto suroviny. Z plechovky rajčat za deset korun, se vám dobrá omáčka určitě nepodaří.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Quesadillas se zeleninou
Losos nakládaný v červené řepě
Kuře na paprice se špeclemi
Treska s květákovým pyré a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.