Kovbojské fazole
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2181 KJ
- sacharidy
- 58 g
- vláknina
- 26 g
- tuky
- 23 g
- bílkovina
- 22 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 657 mg
- fosfor
- 270 mg
- sodík
- 160 mg
- hořčík
- 91 mg
- vápník
- 69 mg
- železo
- 40 mg
- cholesterol
- 15 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 250 g fazolí
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g klobásy
- 30 g slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g rajčatového protlaku
- trocha sladké mleté papriky
- trocha majoránky
- trocha sádla (nebo oleje)
Postup:
- Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
- Druhý den vodu z fazolí slijeme, zalijeme čistou vodou a povaříme je doměkka.
- Na pánvi rozehřejeme olej, necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, česnek, slaninu a kousky klobásy, potom přidáme fazole a po krátkém osmahnutí podlijeme vodou vyvařenou z fazolí. Necháme projít varem.
- Na mírném ohni povaříme asi 10 minut. V této době do směsi přidáme mouku rozmíchanou v trošce studené vody na zahuštění. Ochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou a mletou paprikou.
- Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Mexická červená rýže
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.