Mexická červená rýže
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2077 KJ
- sacharidy
- 87 g
- bílkovina
- 10 g
- tuky
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 283 mg
- fosfor
- 102 mg
- vápník
- 75 mg
- hořčík
- 36 mg
- sodík
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 280g rýže Parbolaid
- 600ml hovězí vývar
- 300g drcených rajčat
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 chilli paprička
- 1 čajová lžička římského kmínu
- hrst koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Cibuli, česnek, chilli papričku i červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky.
- V kastrolu rozehřejeme olej a vše na něm orestujeme do skleněna.
- Přisypeme rýži, římský kmín,promícháme a ještě chvilku orestujeme společně.
- Přidáme protlak a horký vývar a necháme zvolna, za občasného promíchání, vařit.
- Až je rýže téměř měkká, můžeme přidat rajčata, promíchat a uvařit do měkka.
- Dlechuti rýžoi dochutíme solí a pepřem.
- Při podávání rýži posypeme nasekaným koriandrem.
- je to super příloha k masům.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Energetické chia čokoládové sušenky
Vepřové sweet & sour
Špagety All Genovese
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.