Mexická červená rýže

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
rýže trošku jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2077 KJ
sacharidy
87 g
bílkovina
10 g
tuky
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
1 g
sůl
1 g
draslík
283 mg
fosfor
102 mg
vápník
75 mg
hořčík
36 mg
sodík
3 mg
zinek
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 280g rýže Parbolaid
  • 600ml hovězí vývar
  • 300g drcených rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 chilli paprička
  • 1 čajová lžička římského kmínu
  • hrst koriandru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Cibuli, česnek, chilli papričku i červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejeme olej a vše na něm orestujeme do skleněna.
  3. Přisypeme rýži, římský kmín,promícháme a ještě chvilku orestujeme společně.
  4. Přidáme protlak a horký vývar a necháme zvolna, za občasného promíchání, vařit.
  5. Až je rýže téměř měkká, můžeme přidat rajčata, promíchat a uvařit do měkka.
  6. Dlechuti rýžoi dochutíme solí a pepřem.
  7. Při podávání rýži posypeme nasekaným koriandrem.
  8. je to super příloha k masům.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.